В Україні змінилися ціни на популярні консерви: скільки коштують у супермаркетах.


На українському ринку консервованих продуктів спостерігаються цікаві цінові тенденції. Згідно з аналізом порталу "Хвиля" на основі даних "Мінфін", ціни на зелений горошок помітно знизилися. Горошок марки Novus обсягом 410 г став дешевшим на 24%, а горошок Верес 400 г подешевшав на 3,6%. З цінами на ікру кабачкову ситуація неоднозначна. Ціна на ікру обсягом 440 г знизилася на 20,6%, але ікра обсягом 460 г подорожчала на 3,7%. Найбільше зростання ціни спостерігалося у ікри Верес 500 г - на 13,7%. Ціни на сардини натуральні 230 г трохи знизилися. Вартість шпроту Аквамарин в олії 150 г залишилася незмінною. Загалом на ринку консервів простежується тенденція до зниження цін, зокрема на зелений горошок. Але у категорії кабачкової ікри спостерігається зростання вартості. Ці зміни відображають динаміку попиту та пропозиції, а також коливання у вартості сировини і виробництва.
Також у Україні відбулося підвищення цін на ковбасу, сир та вершкове масло.
Читайте також
- "Мовча": Макрон різко звернувся до союзників України
- На 40% нижче за прогноз: ціна російської нафти рекордно обвалилася
- Вилов 17-річних та студентів, "купівля" авто: у ТЦК відреагували на скандальне відео з інструкціями щодо пошуку "ухилянтів"
- "Ми близькі": Келлог назвав головну перешкоду для досягнення миру в Україні
- Росіяни почали діяти обережніше після збиття Су-30 - ВМСУ
- Росія атакувала Київ балістикою та дронами: є загиблі та постраждалі – що відомо